Op initiatief van een aantal badmintonverenigingen op Voorne-Putten is reeds vele jaren geleden een Externe Recreanten Competitie (ERC) opgezet. Deze competitie is met name bedoeld om buiten de eigen vereniging om, spelers van hetzelfde niveau spelend in andere verenigingen in competitieverband te ontmoeten. Gezelligheid en sportiviteit staan hierbij voorop.
De eigen erc-reglementen zorgen daarbij voor een ordentelijk verloop. De spelregels van de Nederlandse Badmintonbond zijn hierbij van toepassing.

De organisatie van de ERC wordt gevormd door de erc-contactpersonen van de deelnemende verenigingen. Om toerbeurt neemt een van de verenigingen jaarlijks de organisatie voor zijn/haar rekening. Dit betekent dat deze vereniging de competitieplanning opstelt en bijhoudt en de competitie ordentelijk laat verlopen (de correspondentie naar de overige verenigingen voert). Ter afsluiting organiseert de dienstdoende vereniging van het seizoen een eindtoernooi en een eindfeest. Ook worden daarbij de poulewinnaars gehuldigd en worden de wisselbekers uitgereikt.

Jaarlijks vindt, aansluitend aan het eindtoernooi, een evaluatie plaats waarbij naar het afgelopen seizoen wordt teruggekeken en wordt een inschatting gemaakt van het aantal deelnemende verenigingen/teams voor het opvolgende seizoen. Hiermee wordt dan een eerste poule samenstelling en indeling opgesteld. Ook wordt besproken of de erc- reglementen nog up-to-date zijn of dat een aanpassing benodigd is. Met inbreng van de verenigingen zelf worden via de contactpersonen van die verenigingen de deelnemende teams ingebracht voor de competitie. De contactpersonen bepalen mede de speelsterkte indeling van de teams met bijbehorende poule.

Per seizoen kunnen het aantal deelnemende verenigingen en teams fluctueren. Het kan voorkomen dat verenigingen geen volwaardige teams kunnen inbrengen. Deze verenigingen hebben dan dat jaar geen actieve rol binnen de organisatie, echter blijven zij graag geïnformeerd. Anderzijds zal de erc-organisatie acquisitie doen naar mogelijke alternatieve verenigingen, met het doel om de competitie interessant te houden met voldoende deelnemende verenigingen/teams.

Vragen?

Neem dan gerust contact met ons.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn hierbij van toepassing.
Verzenden...
Bedankt voor je bericht. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.